30 Haziran 2008


ARCTIC MONKEYS - WHATEVER PEOPLE SAY I AM, THAT'S WHAT I'M NOT

Arctic Monkeys'in yeni albümü Favourite Worst Nightmare 23 Nisan'da elimize düşecek; anlayacağınız çocuklar gibi şen olacağımız gün pek yakın. Öyleyse hazır ısınma turundayken debü albümü inceleyerek hem geride ne bırakmışız hem de bu albümü nasıl bir kefeye koymuşuz diye hatırlamak lazım. Eh, dans pabuçlarımızı yeniden ayağımıza geçirmeye ramak kalmışken gelin kondüsyonumuzu güçlendirelim.

Taşı toprağı altın Sheffield'ın külçe değerinde çocukları henüz geçen yıl girdi hayatımıza. Morrissey'in şarkı isimlerini aratmayacak uzunluktaki "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" albümü sayesinde ödülleri ağaçtan elma toplar gibi sepetine dolduran grup sayesinde bırakın şarkıları albüm kapağındaki sigara içen çocuk bile ünlü bir sima oldu çıktı. İster NME'nin pazarlama harikası deyin ister hayatımın maymuncukları... Bu çocuklar stadyum konserlerini dolduracak kadar ünlü belki ama bir o kadar da başarılı...

"Whatever People Say I Am, That's What I'm Not"ın bize öğrettiği pek çok FAQ cevabı var. Örneğin:

1- Nasıl dans edilir: I Bet You Look Good On The Dancefloor
2- Nasıl hayalkırıklığı yaşanır?: Fake Tales Of San Francisco
4- Nasıl uyarı verilir?: When The Sun Goes Down (Scummy)
5- Nasıl ayar verilir?: Still Take You Home

Bunlar aysbergin basit cevaplı kısımları. Gelelim derinlere inip mağarımızda keşfe çıkmaya. Örneğin Mardy Bum denilen mideye kramp sokmalı şarkıda anlatılan mızmız sevgili hikayesi dudak büküyor. Yeri gelmişken When The Sun Goes Down'da Mardy Bum'la aynı notaların kullanıldığını söyleyim. O kadar güzel ki tek bir riff'le albüm götürseler bile farketmez aslında...
Elektrikli tren şarkısı Choo Choo, albüm kapağı tamamlayıcısı Cigarette Smoking, klibiyle aşk yaşayıp magazinlere düştüğüm The View From The Afternoon ya da "Beatles bugün Nirvana'vari bir şarkı yapacak olsa bundan gayrısı çıkmazdı." dediğim A Certain Romance de dinlenmesi salık verileceklerden.

Hala kulağınıza kaçırmamış olabileceğiniz ihtimalini düşünmüyorum bile. Bin milyonuncu dinleyişe geçtiyseniz bu yazı benden size hediye. Gel 23 Nisan, gel de neşeyle dolsun insan!!


Sobermag - 25.3.07

Hiç yorum yok: