22 Ocak 2007

BARSELONA'LIYIZ EZELDEN

Ormanda bir piknik? Gölün kıyısında saatlerce yürümek? Denize dalıp çıktıktan sonra üşüyerek kurumak? Barcelona hayali kurmak? Tek pakette hepsi birden, I'm From Barcelona geldi ha'nım!

Grup İspanyol falan değil, bir kere önce bu konuda anlaşalım dostlar. Aksine 29 kişilik bir İsveç ordusuyla karşı karşıyayız. Bir İngiliz dizisinde bulunan kahramanın sürekli olarak "I'm from Barcelona!" demesini gülünç bulan grup bu yaftayı taşımaya karar verince bilmeyeni yanıltan isim ortaya çıkmış. Bu kadar tırışka bilgi herkese yeter, şarkılara geçelim...

Bu İspanyol görünümlü İsveçlilerin en büyük silahı sözler. Ben ki bir söz aşığı, bir lirik dostu; grubu keşfettiğim şarkı We're From Barcelona'dan sonra hemen bu 29'luyu dikkate aldım. Albümleri "Let Me Introduce My Friends" ile biraz gospel iyimserliğine kaçsalar ve hatta su çiçeği ile ilgili şarkı yazacak kadar naif olsalar da (bkz. Chicken Pox) bu rahatsız edici değil. Aksine motto niteliğinde cümleler kurmayı başarmış bu komün insanlar. En komiği için ver örnek:

Collection Of Stamps (Pul Koleksiyonu)
İspanya'dan bir, Japonya'dan iki, İsrail ve Azerbaycan'dan ikişer, Çad'dan bir, Nepal'den iki, Hindistan ve Benin'den ikişer, Polonya'dan bir sürü, Sudan, Fiji ve Özbekistan'dan sıfır pulum var.

En doğrusu için verdim örnek:

Oversleeping (Biraz Daha Uyusam)
Pazartesi yine çok çok uyumuşum Umrumda değil, bugün pazarmış gibi yapalım...

Tanrım çok eğlencelisiniz! Bu kadar eğlenmeye alışkın değilim ben bilirsiniz...

Hiç yorum yok: