13 Mayıs 2006

SID'İN NANCY'Sİ NANCY'NİN SID'İ

Hayat hep kuşlar böcekler değil takdir edersiniz ki. Arada bir pembe gözlük camlarını değiştirmek gerekli.

Tam da bu nedenle bugün "punk'ın altın harfleri" Sex Pistols'ın altın suyuna batırılmış gitaristi Sid Vicious ve yavuklusu Nancy geçecek işbu satırlarda...

Gitar tellerine düşman Sid (asıl adı John Ritchie) henüz tazecikken, hayranı olduğu Sex Pistols kadrosuna dahil edildi. Yeteneği yoktu ama kafası az buçuk çalışıyordu; yine de bir idol olmaya yetecek kadar akıllı sayılmazdı. Bu akıl eksikliği durumunu az sonra bol bol görecek, onaylayacaksınız.

Tuhaf modacı "Vivenne Westwood"un dokunuşlarıyla külkedisine dönüşen Sid, bir anda görünümü ve çıkardığı arızalarla kendini gazetelerin baş, orta, son sayfalarında buldu. Vokalist Rotten'dan daha ünlü olduğu kesindi.

Haliyle grup dağıldıktan sonra da kameralar Sid'in hayatına sokulmaya devam etti; zira malzemesi kaliteliydi: Nereden bulduğu meçhul fakat kendisi kadar arıza olduğu belli sevgilisi "Nancy Spungen". birbirine zarar vermekten haz duyan ve biri diğerinin yanında olmadığında çıldıran ikili o dönemin en çok konuşulan çiftiydi.

İşte hikayenin en ilginç kısmı:

1978'de polise gelen bir telefonda, Leonard Cohen şarkısına isim babalığı yapmış meşhur "Chelsea Hotel"e gidilmesi gerekildiği, Nancy'ye bir haller olduğu söylenir. Otele giden polisler banyoya girdiğinde 19'undaki Nancy'nin karnında bıçak izli cesediyle karşılaşırlar. Sid ise bu sırada otelde midir bilinmez. Zaten ona ulaşıldığında kendinde değildir ve hiçbir yorumda bulunmamaktadır. Tutuklanmasından bir sene sonra kefaletle serbest bırakılır.

Her daim psikolojisi bozuk olan Sid, Nancy'nin ölümü ardından iyice bunalıma girer ve sonunda yüksek dozda eroinle damarlarını doyurup intihar eder. "Tanrı'nın korumadığı prens", öldüğünde 22 yaşında bile değildir.

Anlayacağınız külkedisinin saati gece 12'den çok daha önce vurmuştur...

Hiç yorum yok: