7 Şubat 2007

RENKLİ UZAY DANSI

Asit çağını geçeli yirmi yıl oldu, ancak asit görünümlü indie rock yapmak şimdinin çocuklarının işi. Klaxons da bu neşeli, rengarenk gürültünün en göze çarpan temsilcisi. Eğer fosforlu pembe, yeşil, sarı kıyafetlerinizi giymişseniz ve ateşlemeye hazır konumdaysanız başlayalım.

2005 yılında kurulan grup damarlarında neon rengi kan dolaşan üç gençten oluşuyor. Bu güzel sanatlardan çıkma gençler (en azından biri) yarattıkları müzik ve renk devrimi ile "Turuncu Devrim de neymiş!" dedirtiyor. Londra'nın tozlu sokaklarında kurulmalarından yalnızca iki ay sonra plak şirketiyle sözleşme kapmaları Klaxons albenisinin bir kanıtı.

Eylül ayı civarında The Modern Way sayesinde tanıştığım grubun debü albümü "Myths Of The Near Future" Ocak ayının sonunda piyasaya çıktı. Bu sayede uzaylı gençlerin myspace'iyle yaşadığım birlikteliğe son verip albüm kokusunu çekebildim içime. J.G Ballard'ın ünlü bilimkurgu romanıyla aynı adı taşıyan albüm sci-fi ninnilerden oluşan bir müzik kutusu sanki.

Öncelikle adrenalin seviyesini bungee jumping+parasailing+Everest'e tırmanmaca olarak tanımlayabileceğim Golden Skans'in dinlenmesini salık vereyim. Klibiyle de neo-çılgın-disko-sirk ortamını şenlendiren ve simlerle kurdelelerle samimiyetimi arttıran şarkı altın rengi bulutlara çıkartıyor insanı.
Radiohead'in kutsal Paranoid Android'inden sample'lar içeren Atlantis To Interzone, klibinde gözünden fosfor yeşili sıvılar saçan bir adamın hikayesi anlatılmış "Allahımbunasılbirşarkıdırdansetmedenduramıyorum" lakabıyla andığım Magick, "I'll always be there for you my future love!" dizesiyle geleceğe selam çaktıran Gravity's Rainbow ve mahşerin dört atlısının dört nala kulaklarımıza daldığı Four Horsemen of 2012 albümün incilerinden yalnıca birkaç tanesi...

Yukarıda elli kere kliplerden bahsettim; fakat Klaxons'ı tanımak için gerçekten en büyük referansı bu görüntüler sağlıyor. İlk paragrafta bahsi geçen güzel sanatlar öğrencisi vokalist Simon Taylor'ın görsel zekası sayesinde iki gözüm bayram ediyor. Bir güzellik yapıp iki güzide klibi sizin de gözlerinize sokacağım; öyle oturmakla olmuyor bu işler sevgili müzikdaşlarım...

Ayrıca Myths Of The Near Future adlı bahsi geçmiş romandan bazı parçaların Klaxons üyeleri ağzından okunuşunu dinlemek isterseniz, bi danecik BBC Radio 1'ın bi danecik dj'i Rob Da Bank'in programına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Beş altı gün sonra podcast'ini de indirebilirsiniz.

Vücudumu DNA sarmallarıma kadar sarsan Klaxons için her türlü övgü yavan. Koşar adım gelip tehlike saçacakları siren seslerinden belliydi zaten!

Golden Skans



Magick

Hiç yorum yok: