17 Aralık 2006


MEMLEKETİMDEN MÜZİK MANZARALARI

Türkiye'nin janrlardan sıyrılmış, etiketlenmekten haz etmeyen, reklam kokmayan ve fakat müziğini başarıyla icra eden bir grubu tam da şu an seyrinizde: Clique

2000 yılında Tolga Ayıklar (bas, vokal) Pushed adlı Punk grubu kurduktan kısa bir süre sonra Utku Öğüt ile tanışırlar ve kısa süre içerisinde Utku Öğüt (gitar, ikinci vokal) gruba dahil olur. 2004 yılı sonu davulcunun başka bir şehire yerleşmesi nedeniyle Pushed askıya alınır. Aynı yıl içerisinde Utku Öğüt ve Tolga Ayıklar, electropunk grubu Goths-I-Punk’ı kururlar (Havalı isim!) Goths-I-Punk projesiyle ilgi duydukları müziklerin sınırlarını keşfetmeye çalışır, rave’den industrial’a, electro pop’tan new wave’e diledikleri her şeyi çalar, bu tarzlarda besteler yaparlar; fakat bu dallanıp budaklanma hadisesi hem onları hem seyirciyi bağlantı açısından yorduğundan Goths-I-Punk’ı, Clique ve Dabbet-ül Arz olarak iki ayrı ana projeye ayırırlar.
Clique, 2005 Kasım ayında Utku Öğüt (vokal, gitar, synth & ritim programlama), Tolga Ayıklar (bas, synth & ritim programlama) ve Yiğit Ertan (gitar, ritim programlama) tarafından kurulur. Clique kurulduğundan beri bir çok eleman değişir ve en son halini son bir ayda alır; Utku Öğüt (vokal), Tolga Ayıklar (Bas), Tolga Akdoğan (Gitar), Sıla Yücesoy (Görseller).Bu güne kadar new wave,electropop,post-punk etkileşimli besteler yapan grup yeni besteleri daha çok electro acoustic ve deneysel klasmanına girebilecek nitelikte oluşmaya başlar. Sözlerinde, günlük hayatı farklı veya ters perspektiflerden anlatmayı ve eleştirel bir içe dönüklüğü konu edinen Clique'in söyleyecek çok sözü var.

Ve fakat biz onların sözlü melodikalarına atalım kendimizi, klikleyin şu myspace adresini!Özellikle "Banality" ve "Fake Love Song" için haleluya!

Ayrıca bu sıralar mini bir turnede seyreyleyen Clique'in programı da şöyle:

20 Aralık 2006- Balans Music Hall/İstanbul
21 Aralık 2006- Peyote/ İstanbul
28 Aralık 2006- If Performance Hall/ Ankara

Eh ben 28 Aralık'ta görüşeceğim. Şansınız varsa sizi öncesinde de bekleriz...

1 yorum:

ezgi dedi ki...

so did i mr askins... i made an extra 2000 fans a month using this site!! and i'm enjoying this groupie weather!!!!

kisses