28 Kasım 2006

KEMANCI BAŞIMIN TACI

Kemanıyla bana bir ses verebilseydi eğer, bu sesiyle bana erse dünyaya değer...
Bayanlar baylar, karşınızda güzel insan Patrick Wolf!

Küçücükten boynu keman iziyle işlenen Wolf, seksenüç neslinden. Ancak henüz onaltı yaşındayken müzik grubunu toplayıp farklı bir ülkeye göç edecek kadar gözüpek bir özgürlük delisinden bahsediyoruz; hayatın bir an önce olgunlaştırdıklarından...
Delikanlı, yaşından beklenmeyecek bir olgunlukla mahşer meydanından canlı yayın yapıyor bizlere. Pare pare atılan top sesleri gibi notalar ve en önde atının üstünde ilerleyen imparator. Güzel sese aşık olanlar bu müzik şahının önüne kapanıyor.
Sürekli değişen keman sesi akordeonla birleştiğinde geçit törenini aratmayacak bir sahne beliriyor gözümüzde. Biraz Amadeus gibi Wolf, zira 1800'lere kanat germiş keman gıcırtıları yerini bir anda synth'lere bırakabiliyor.
Alçaktan başlayan uçuş yükseliyor, yükseliyor ve etrafı cehennem ateşi sarıyor.
Ne Wolf ne de kemanı bir dakika olsun yorulmuyor!

2003 yılında "Lycantrophy" debüsüyle henüz ham meyve çağındaki akranlarının aksine olgunlaşıp birçok kulağın mezesi haline geliyor kurt adam. Peki yirmisine kadar biriktirdiği hikayeler tineyç vızıldamalarıyla dolu bir çöp poşeti mi yoksa "aman tanrım, bu ne güzellik!" kategorisinden mi? İkinci şıkkı mürekkebim bitene dek işaretlemek boynumun borcu.
Lycantrophy'nin önde gelen simaları London, To The Lighthouse ve A Boy Like Me. London'ın açılışı Big Ben kadar görkemli. Virginia Woolf kitabının adaşı To The Lighthouse ise saf huzur ilacı. Fakat albümün en göz alıcı şarkısı A Boy Like Me. Naiflik kokan şarkı "Benim gibi bir çocuk hem dokuzunda hem doksanındaymış" dizesiyle açılıyor ve özellikle "hem karman çorman bir hayatım olsun hem de doğuda bir yazlığım" kaousuyla ergenlik krizlerine tercüman oluyor.

2005'te ise ikinci albüm "Wind In The Wires" görücüye çıkıyor. Bu albümün baş tacı, hayatımın şarkılarından The Libertine. At nallarıyla çınlayan şarkıda özgürlük delisi bir gezginin (acaba kimdir kimdir?) yol hikayesi anlatılıyor. Şarkı adrenalin kapsülü gibi; nefesi hızlandıran, göğsü sıkıştıranlardan...
Ancak Ghost Song ve Teignmouth da yabana atılmayacak, göğse basılacaklardan. Yine acemi işi bu albüm, fakat Wolf'un acemiliği bile profesyonellik kokuyor.

2007'de yeni albüm "The Magic Position" düşecek kucağımıza. İki yeni singıl Accident and Emerge"ve Godrevy Point şimdilik myspace'ten dinleyebildiğimiz şarkılar. Anlayacağınız kıpırdanarak beklemekten başka çare yok. Ama ben Wolf'un arkasından damacana ile su döktüm tez dönsün diye!

Patrick Wolf'tan uygun bir ücrete keman dersi alınır. Ah yanında daha neler yapılır!

1 yorum:

ezgi dedi ki...

hem güzel hem özellerden... beirut'la ikisi erkek vokaller arasındaki favorim bu yıl.