16 Ekim 2006


RADYODAN GELEN TELEVİZYON SESİ


Radyo videoyu öldüreli çok oldu; ama televizyonun radyoya sızışı pek yeni... Frekansları TV On The Radio'ya ayarlama vakti şimdi...

Tüm enstrümanları bir kenara atın; insan sesinin hepsinin yerine geçebileceği konusunda açık çek size! Akapellayla dolu, caz desen caz değil rock desen pop değil janr desen hiç birine uğramaz bir grupla karşı karşıya kulaklarımız.

Hikâyesi ikibindörtlere uzanan ve ismiyle diğer albümleri kıskandıran "Desperate Youth, Thirsty Young Babes", kilisevari mesajıyla piyasasevmezlerin uğraklarından olmuştu. Özellikle Ambulance şarkısıyla gönlümü fethetmiş uzunçaların mevzu bahis şarkısında geçen "I will be your accident if you will be my ambulance " sözleri ise naifliği ve biraz da Radiohead imzalı There There kokusuyla tadımlık olmadığını göstermişti. Ancak grubun zaten Radiohead'le bir "al gülüm ver gülüm" ilişkisine sahip olduğunu söylemek lazım. Debut albüm OK Calculator, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi OK Computer'a yapılmış sıkı bir göndermeydi.

Ambulance harici listeye baktığımızda pırıl pırıl bir "Mr Grieves" hikâyesinin de sırasını beklediğini görüyoruz (Niye her şeyi çoğul yapıyoruz anlamadım ama hayırlısı). Ayrıca bir Bomb Yourself var ki parça tesirli etkisi her listeden içerü...

İkibinaltının ikinci yarısında ise otobüs "Return To Cookie Mountain" durağında durdu. İşte bu durak TV On The Radio'nun en fazla yolcu aldığı yer oldu. Bu albümle Bowie'nin de takdirini kazanan ve onu haftada en az üç kez kurabiye dağına taşıyan grup, arkasında böyle bir dayanak bulunca durunu durağını da kaybetti.

Koltuklardan ıslık seslerinin yükseldiği bu daha tempolu albümde dikkat çeken başlıca unsur I Was A Lover. Sıkı bir Bush- Irak Savaşı göndermesine sahip şarkıda hiç durmayan alkış sesleri can damarı niteliğinde.

Hours ise kendini dünya güzeli sananların, dünya güzeli olup abartılanların marşı olma yolunda... Sepete katı vokallerle süslenmiş tef bazlı Dirtywhirl'ü, piyanonun kraliçeyi oynadığı Province'i de attıktan sonra yeni bir yolculuğa hazırsınız demektir.


TV On The Radio kulak pasınızı silmeye geldi; müsait misiniz?

Hiç yorum yok: