1 Nisan 2007

SÖZ VE MÜZİK

Bahar bünyeye cemre düşürdü düşüreli dengesiz bir mutluluk içerisindeyim. Öyle ki romantik komedilerden haz etmeyip kanlı bıçaklı delikli deşikli filmler seven yapıtaşlarım bir anda "Hugh Grant isterim Drew Barrymore isterim!" diye haykırmaya başladı. Üstüne bir de pek tatlı bir lavanta çiçeğinin tavsiyesi gelince ani bir kararla Music And Lyrics'e gitmeye karar verdim.

Film tahmin edebileceğiniz gibi baloncuktan ibaretti. Basit bir hikayeden fazlası belirmedi. Ama ama... Bayılırım baloncuklara!

Az önce basit diyerek özetlediğim hikayeyi açayım: Hüuğ abimiz 80'lerde patlamış bir pop grubunun üyesidir. Bugünün Britney Spears-Shakira karışımı tineyç pop yıldızı Cora kendisinden yeni albümü için spiritüel bir şarkı yazmasını istediğinde hemen atlar; fakat bir eksiği vardır: İlham. Besteler havada uçuşsa da sözler çıkmamaktadır. Ve fakat şans eseri çiçeklerini sulamaya gelen (Hayır, Kamer Genç'le akası yok) Duruğv şekerlemesi ile tanışır ve ondaki yeteneği farkeder. Kimyalar uyuşur, şarkı için hummalı bir çalışma başlar...

Evet evet, tahmin edebileceğiniz üzere filmde tüm klişeler mevcut. Ama o yeniyetme şarkıcı Cora'dan tutun da Hugh'un seksenlerde yaptığı danslara kadar her şey çok şirin-şeker -çiçek-kelebek idi. VH1'ın Pop Up Videos programına yapılan göndermeler de çocukluğumu hatırlatarak farklı diyarlara taşıdı beni. Üstelik şarkılar da dile dolanacak kadar zilliydi. Şu anda Pop Goes My Heart dinleyerek Pulp Fiction dansı yapmaktayım ama asıl alamet-i farikanın Drew - Hugh düeti Way Back Into Love olduğunu söylemem lazım.
Aç paragraf. Drew Barrymore her filmde oynayıp habire gülümsesin. Kapa paragraf.
Aç paragraf. Drew Barrymore filmde kullandığı tüm kıyafetleri ve saç modellerini bana bağışlasın. Yalvararak kapa paragraf.

Eğer vaktiniz bolsa ve siz de bahar dolayısıyla sevgi zehirlenmesi yaşıyorsanız bu filmi sakın kaçırmayın. Film boyunca suratınızdan eksik olmayacak bir gülümseme yanınıza baki kalsın.
Son sözüm İngiliz lokumuna: Nedense varlığına katlanamıyormuşum gibi geliyor ama ben seni About A Boy ve Love Actually'de de çok sevmiştim zaten Hugh'cü/um. O aksanından pasta yapar yerim!

Hiç yorum yok: