1 Şubat 2007

BEŞ ŞARKIDA PSAPP

Hi: Suda sektirilen birkaç taş. Belki yağmurda sarı itfaiyeci çizmeleriyle şap şup su birikintilerine dalan çocuklar. Büyükler? Hepimiz gitmek istiyoruz aslında, gidip yeni insanlarla tanışmak. Selam buradan henüz tanımadıklarıma, taş sektirelim mi beraber?

About Fun: Yüksekçe duvarın üstüne tünemiş kız çocuğu pötikareli eteğini havalandıran rüzgara aldırmadan ayaklarını sallaya sallaya oturuyor. Elinde sımsıkı tuttuğu cam şişeden höpürdete höpürdete soğuk sütünü içmekle meşgul. Kırmızı beyaz pipette salınan beyaz damlacıklar...Gözleri tepesinden uzanan bol çiçekli elma ağacında. Mevsim ilkbahar. Ağacı sallıyor, kucağında milyon çiçek. Bu kız ben olsam; elimden tutup filleri izlemeye götürse beni babam.

Tricycle: Kucakta oyuncaklarla birden The Sims karakterleri gibi büyüyüvermek. Ayrılıklara hazır değilken, ağır kaldıramazken, daha dört tekerlekli bisikleti öğrenmeden iki tekerlekli bisikletten düşmek...

Calm Down: Rüzgar çanı mırıl mırıl ama havada şimşekler. Kitap resimli ama savaştan çıkmış resimler. Sakin olsa dünya, ben uyusam biraz. Sessiz olsa...

Cosy In The Rocket: Lost şarkısı olmalıymış bu, dizideki bütün diğer şarkılar boşuna.
Nobody knows where they might end up
Nobody knows
Nobody knows where they might wake up
Nobody knows

BEŞ MADDEDE PSAPP

Kimlik: Kız tarafı küçüklükten beri caz plaklarına sarılarak uyuyan pamuk prenses Galia Durant, erkek tarafı Einstürzende Neubaten'la çalışma şansına erişmiş kurbağa prens Carim Clasmann. Evleri Londra'da...
İki albümleri var: 2004'ten "Tiger, My Friend" ve 2006'dan "The Only Thing I Ever Wanted"

Toytronica: İkilinin müziğine verilen isim. Oyuncak elektronika anlayacağınız. Çünkü ikili hala çocuklukta kullandıkları orgla müzik yapıyor; diğer enstrümanlar ise Playskool gitarları, Helvacıoğlu flütleri, sevimli kedileri ve nerede beslediklerini bilmediğim Brunhilda isimli tavukları. Pembeye boyanmış olsa gerek tavuk, bir de hiç detone olmuyor maşallah.
Bu dalın diğer bir can ciğer ismi Cocorosie.

Kediler: Grubu insanlardan daha çok etkilemiş canlı grubu. Kliplerinde, albüm kapaklarında, konserlerinde ve canlı canlı albümlerinde kedi kullanan Psapp'in myspace adresinde "sevdiğiniz müzisyenler" kısmına göz atıldığında kikirdiyor insan. "Örmek"ten örnek: Einstürzende Catbauten (Neubauten), Godspeed! You Black Cat (Emperor), Talking Cats (Heads), Catwerk (Kraft), Catlaus Nomi (Klaus), Catney Love (Evet, Courtney)...
Ayrıca grup isminin de nereden geldiğini çözmüş değilim, bence işin içinde yine tırmık var. Pısep... Kedi gibi mi? Pısep... Yılan gibi? Pısep... Söylemesi çok zevkli.

Diziler: Grey's Anatomy'nin jenerik müziği olan Cosy In The Rocket bin milyon ödül almıştır. Ayrıca ca'nım kanamalı çatlamalı patlamalı dizi Nip Tuck ve ulan hala izlediğim The O.C'de de çalmışlıkları yok değildir. Lost'ta çalsınlar.

Türkiye: 2006'da İstanbul'daydılar. Ağlamaklıyım. Gidememiştim. Yine gelseler de iki elimi kana sokup gitsem. Hem konserlerinde ev yapımı mini mini simli kediler atıyorlarmış; bir arkadaşım yakalamış hatta. Kıskançlık?

2 yorum:

Unknown dedi ki...

everybody wants to be a cat

ezgi dedi ki...

doğru şarkı seçimine ne hacet...