18 Nisan 2006

MOTORA BİNDİK TEKSAS'A GİTTİK

Black Rebel Motorcycle Club, tıpkı Amerikan mainstream kalabalığından başını uzatabilmeyi başarabilmiş diğer indie yandaşları gibi, doğduğu toprakların az pohpohladığı ama iyi müzik kulaklıların listesine yerleştirmeyi farz bildiği gruplardan... ancak BRMC, indie ön planlı müziklerinin içinde blues'dan pop'a, hard rock'tan Johnny Cash tarzına öyle geniş bir alan bırakmış ki "seç beğen al" kavramının müzik ayağı denilse yeridir aslında.

Adı üstünde "nota asisi" bu gençlerin ismi "The Wild One" filminden gelmiş olup çok da yakışmıştır kendilerine; zira grubun gerçekte "sokak müziği" yapmış olması, üç üyemizin gerektiğinde alabildiğine hızlı tellere dokunmaları, davula vurmaları gerektiğinde kadife kadar yumuşacık olmaları fark yaratmayı başarmakta.

İlk albümleri "BRMC" çıktığında "bunlar da kim?" dedirten dünün tazeleri bugün 2005 tarihli üçüncü albümle beraber daha da bir olgunlaşmış olup haliyle lezzetlenmekte. Demo üstüne demo kaydettikleri ilk albüme nazaran profesyonellik çemberinden rahatça geçmeyi başaran bu aslan parçalarının yeni albümleri "Howl"un çıkış parçası "Ain't No Easy Way" de bu serpilmenin en büyük kanıtı belki de; zira "ben neredeyim?" dedirtecek kadar şiddetle açılan şarkının kovboy melodileriyle süslü tınısı hem şaşırtıcı olmakta hem de ritmi yakalamamak için hiçbir yol bırakmamakta dinleyene. Ayrıca sitelerinde mevcut bir diğer güzide eser "Shuffle Your Feet" de yine kovboy şapkasını çıkarttırmamış elemanların başından, üstüne üstlük bir de şu ortaokulda yaptığımız "kanon"lardan koyuvermişler başına, nefis olmuş, yine bayıldım yine.

Bu kadar anmışken isimlerini bir tavsiye köşesi yapmadan geçersem ağlar arkamdan albümler:

BRMC: Rifles, Whatever Happened to My Rock'n Roll, Spread Your Love, Head Up High

Take Them On, On Your Own: Stop, Ha Ha High Babe, Suddenly

Howl: Ain't No Easy Way, Shuffle Your Feet, Promise, Devil's Waiting

Hiç yorum yok: