25 Haziran 2007

20 OLDUK, TATİLDEYİZ!!

Sobermag şapkasını taktı, havlusunu serdi, limonatasını içmekle meşgul artık. Tatildeyiz!!

Son sayıda herkes 2007 listesini yapıp bir de yazı ekledi. İçimiz kıpır kıpır. Benim cephede The Arcade Fire duruyor; ancak herkesin yazısı bir başka tatlı bu sefer. Derginin en güzel yanı kelimelerimi başkalarıyla paylaşmanın yanısıra iyi-kötü günümü beraber geçirebileceğim arkadaşlara da kavuşmam. Duygusal birkaç söz söyleyip selpak dilenmeyeceğim elbette; ama fena halde mutluyum onu belirteyim.

Bir de radyomuz yayında bu hafta. Salı günü saat 21.00-23.00 arası seçtiğim şarkıları buradan dinleyebilirsiniz. Sevgiler sevgiler...

23 Haziran 2007

19 Haziran 2007

HOŞGELDİNİZ EFEM

Travis, myspace'ine şeker kıvamında bir mesaj bırakmış. Albüm çıkmadan yazılan bu mesajda grup üyelerinden biri (kim olduğu belirsiz) içini dökmüş. Çevirelim, eğlenelim köşesi:

"Deneme bir ki..."(ses kontrolü) (boğazını temizler) "Öhöm... Grup ve kendim adına herkese, öhöm, herkese bu çok özel MYSPACE sayfamıza hoşgeldiniz demek istiyorum. Son kaydımızdan bu yana üç sene geçti. Çok sular aktı. Çok şarkı yazıldı. Çok kayıt yapıldı. Çok şeyler yaşandı. Sakallar uzadı. Kesildi. Sonra yeniden uzadı. Ve yeniden kesildi. 3 boyutlu, gerçek kalitede, renkli insanlar olup çıktık. Kendi yataklarımızda uyuduk. Ahhhhh... Toplama albümümüz çıkınca çoğunuz şöyle düşünmüş olmalı: "Bu kadar mı yani? Bitti mi?" Ve tabii ümidi kesip daha yeni, sakin ve yumuşak rock dinlemeye başladınız...hmmm...kendinizi iki müzik arasında hiç fark olmadığına inandırmaya çalıştınız ama aslında biliyordunuz...Yeni müziğin iyi olmadığından haberdardınız. 99 yazından, 2001 sonbaharından ve elbette içinizdeki memnuniyetsizlikle kaplı kış mevsiminden aşina olduğunuz, orta tempoda ilerleyen bir müzik salınmadı etrafta. İnancını kaybedip de hala bu sayfada gezinenler, kim olduğunuzu biliyoruz. Adresiniz elimizde ve ilerleyen zamanlarda hepinizle tek tek ilgileneceğiz. Uyarmadı demeyin. İnancını koruyan kimseler- sizleri selamlıyor ve MYSPACE sayfamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kendi evinizmiş gibi davranın; gevşeyip biraz müzik dinleyin. Mesaj bırakın. Tapınak kurup burayı grup üyelerinin birebir boyutta heykelleriyle donatanlara ise çifte selam yolluyor ve en kısa zamanda bir psikologa görünmelerini öneriyoruz. Geldik 2007'ye. Yeni albümü yayınlamak üzereyiz. Turneye çıkıp sahne tozu yutacak, ayağınıza kadar ulaşacak, sizlere yeni şarkılarımızdan çalıp söyleyecek ve bildiklerinizi beraber seslendireceğiz. Bir sürü yeni şarkımız var, albüm için aralarından seçim yapmak oldukça zordu. B-side olmanın yetmeyeceği o kadar iyi besteler kaldı ki elimize. Albümün adı seçildi ve yakın zamanda açıklanacak. Turne tarihleri de. Bu laf kalabalığına gerçek, düzgün yazılmış bir biyografi de eşlik edecek. Yeni internet sitemizin de eli kulağında. Ekibimiz durmaksızın çalışmakta, yeni kayıtla beraber kocaman bir web içeriğine sahip olacağız. Grup kısmını da yenileyeceğiz...hahahaha...Bunu 1999'dan beri yapmamıştık...hahaha...ayrıca bir sürü tur günlüğümüz, video günlüğümüz ve başka materyaller de birikti. Bir de tipimiz hala aynı, yalnızca biraz daha aşındık rüzgardan ve biraz daha yorulduk yollarda. Her neyse, kendinize iyi bakın. Hoşgeldiniz, hoşgeldiniz, muchos merci danke guten nacht."


Bu da sevimlilik şurubuna banıp çıkmış yeni klip Selfish Jean. Özellikle Aaaaa-Selfish Jean kısmına bayılmamak işten değil. Bu arada tişörtle mesaj anlatma temalı klipler de git gide artıyor bakalım ama hayırlısı. Ver örnek: Justice - D.A.N.C.E ve Just Jack - Glory Days...



19 OLDUK, YOKUM

Bu hafta -hiç ağzımı bozmamaya uğraşmadan söyleyim- bok gibiydi. Babam beyin kanaması geçirdiğinden hastaneyle bütün bir forma büründüm ve zor günlerin sonunda çok şükür ki iki gün önce yoğun bakımdan çıktı. Tahtaya vurun, dua edin, bi şeyler yapın da kimsenin yakınının başına böyle bir şey gelmesin.

Bu yüzdendir ki bu hafta Sober'da zerre katkım olamadı. Ancak sayı elbette güzel, özellikle festivallere hazırlandığımız şu günlerde festival dosyasına bakmanızı tavsiye ederim. Oldukça eğlenceli.

Sevgiyle ve en önemlisi sağlıkla kalın...

11 Haziran 2007


18 OLDUK, EHLİYET ALABİLİRİZ

Uyuyacaktım uyuyamadım ve klasik pazar günü yazısını yazmaya karar verdim. Cici kapaklı Sober'da benden bu hafta:

Kim Ki O (kucakladım)
Datarock (alkışladım)
Elliott Smith (özledim)

Blog için üç haftada üç yazı. Kahrolsam yeri midir?

3 Haziran 2007


17 OLDUK, TEKLİ SAYILARI SEVERİM

Sober'da bu hafta aklımı okumuşlar, korkunç! Harunayzır Bey'in tavsiyesiyle dinleyip bağrıma bastığım Von Südenfed ile daha bugün bir arkadaşıma "Du ben haftaya bu grubu yazayım" dediğim Battles bir baktım ki bu hafta kapılmış bile. Karınca gibi çalışan bir ekibimiz var; gün geçmiyor ki yüzüme vurulmasın.

Bu hafta pek sevdiğim kavırlara el atarak bir dosya oluşturdum. Tam da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Okuduktan sonra indirmeyi de unutmayınız!